Gadgets
February 24, 2015 posted by Jeroen Luigies

Stijl meets gadgets met deze 18K gouden oordopjes

Stijl meets gadgets met deze 18K gouden oordopjes

Gadget of sieraad? Of beide? Voor de ultieme bling-liefhebber heeft een Zweeds bedrijf nu het ideale cadeau: massieve 18K gouden oordopjes.

We zijn misschien wat laat voor cadeautjes voor Valentijnsdag, maar het is nooit te laat voor mooie spulletjes. Welke man houdt er niet van gadgets? En van gouden sieraden? Die twee kun je nu combineren. Voor wie er geen bezwaar tegen heeft flink in de buidel te tasten voor een elektronisch hebbedingetje komt Happy Plugs nu met een product dat eigenlijk beide in één is: deze 18K gouden oordopjes.

Het Zweedse bedrijf maakt normaal oordopjes in allerlei vrolijke kleuren, die normaal 40 euro kosten. Toen besloot Happy Plugs een keer iets geks te doen: ze brachten een DeLuxe editie uit van massief 18 karaat goud. Die kosten wel ietsie pietsie meer dan de normale uitvoering: 11.000 euro. Dat is een stuk duurder dan de smartphone waar je ze op aansluit. Voor die prijs krijg je dan wel iets heel exclusiefs. Het is voor het eerst dat er handgemaakte earplugs van echt goud op de markt worden gebracht. Ze worden door een goudsmid met de hand gemaakt in een atelier in de oude binnenstad van Stockholm. Die is daar ongeveer 5 weken mee bezig en gebruikt daarvoor 25 gram massief goud per setje. Dat is wel wat anders dan een laagje goudverf op een stukje plastic. De 18K gouden oordopjes zijn daardoor nogal aan de zware kant. Je moet ze dan ook meer als een sieraad zien dan als een gebruiksvoorwerp, aldus de website van Happy Plugs. Niet zo heel raar natuurlijk voor dat geld. Bekijk hier een filmpje.

Toch werken de oordopjes zoals alle oordopjes. De kwaliteit is hetzelfde als de ‘normale’ oordopjes van Happy Plugs. Ze zijn in-ear, te gebruiken met de meeste bekende smartphonemerken en hebben ook een ingebouwde microfoon, zodat je behalve deuntjes luisteren ook hands free kunt bellen in stijl. Want je wilt natuurlijk niet eerst je dure dopjes uit moeten doen als je gebeld wordt.

Je nieuwe iPhone steekt er eigenlijk maar schraal bij af. Tijd dat daar ook een gouden editie van wordt uitgebracht? En voor wie geen 11.000 euro over heeft voor een headsetje, is er ook een goudkleurige plastic versie. Maar dat is lang niet zo bling-bling als het origineel natuurlijk.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *