Mobiel
March 9, 2015 posted by Jape

Motoped – de coole gemotoriseerde fiets

Motoped – de coole gemotoriseerde fiets

De Motoped Cruzer is de ultieme cross-over tussen een brommer en een fiets. Veelzijdig, zuinig en oneindig veel cooler dan een normale gemotoriseerde fiets. Voor je erop mag rijden, moet je eerst je mannelijkheid bewijzen.

Is het een fiets? Is het een motor? Het is de Motoped Cruzer. Eigenlijk een gemotoriseerde BMX. De Motoped Cruzer is een uitvinding van 2 gasten uit Kansas City, gebaseerd op een board track racer uit 1900. Daarmee racete je vroeger dus over een circuit van houten planken.

De Motoped (een samentrekking van ‘motor’ en ‘moped’) Cruzer heeft een 49 cc motor, maar voor wie dit te weinig is, is er ook een 125 cc uitvoering. De 49 cc-uitvoering haalt een topsnelheid van 38 kilometer per uur. Niet bepaald snel, maar het ding is super licht, want meer dan een motorblok op wielen is het eigenlijk niet.  Daardoor kun je op een volle tank van maar 5 liter wel 250 kilometer rijden. En als je wilt nog veel verder, want je hoeft de motor niet te gebruiken. Je kunt ook gewoon trappen. Het is dus eigenlijk een gemotoriseerde fiets, maar dan heel cool.

Maar de makers van de motoped maken meerdere modellen. Eerder was er al deze kick-ass ‘Survival’ waarmee je tot wel 800 kilometer kon rijden. Er is zelfs een ‘Black Ops Edition’, het ultieme voertuig voor een zombie apocalyps. Nu komt daar dus de Cruzer bij, die meer is bedoeld om te overleven in de stedelijke jungle. Want de brommer blijft een van de snelste en meest praktische manieren om je te verplaatsen in de drukte van de stad. Naast de fiets. En de Cruzer is dus eigenlijk beide. En je hoeft er niet mee voor lul te lopen, want hij ziet er waanzinnig cool uit. Behoorlijk retro ook, waardoor hij perfect past bij de huidige trend. En hij kan van alles, zoals je hier kunt zien. Een enorm veelzijdig ding, dat ook nog eens alleen geschikt is voor echte mannen. Je moet hem namelijk zelf in elkaar zetten. Voor 2.500 dollar (2.100 euro) kun je er eentje bestellen op de website. Maar dat is een bouwpakket. Voor je kunt gaan cruzen mag je dus eerst bewijzen dat je geschikt bent om er één te bezitten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *