sport
March 1, 2015 posted by Jape

Meest opvallende uitslag Eredivisie vandaag?

Meest opvallende uitslag Eredivisie vandaag?

Wat was de meest opvallende uitslag Eredivisie vandaag? Je denkt natuurlijk meteen aan PSV-Ajax, de topper van dit weekend. Er is na de 1-3 overwinning nog een sprankje hoop voor Ajax. In theorie dan.

De koploper uit Eindhoven moet het kampioensfeestje nog even uitstellen, maar heeft nog altijd 11 punten voorsprong op de nummer 2. PSV moet de komende 9 wedstrijden dus wel erg veel punten gaan verspillen en Ajax zal alles moeten winnen om kans te blijven houden op de titel. Het was de laatste kans voor Ajax en dat was aan de wedstrijd te zien: de ploeg knokte voor wat hij waard was. Met als gevolg dat het een spannend, maar vooral hard duel was, vol ordinaire schoppartijen en opstootjes. Met uiteindelijk Ajax als terechte winnaar, hoewel de thuisploeg zich lang niet makkelijk gewonnen gaf.

Maar de meest opvallende uitslag Eredivisie vandaag was toch wel FC Groningen tegen ADO Den haag. Je kunt zeggen van ADO Den Haag wat je wilt, maar het is een team vol verassingen. Hoewel ADO het hele seizoen rond de 15e plaats bungelt en de enige club in de Eredivisie is, die nog altijd geen thuiswedstrijd heeft gewonnen, hebben ze wel een hele tijd de topscorer van de Eredivisie in huis gehad. Ook nu weer tegen Groningen. zorgde Den Haag voor een verrassend resultaat. Na een vreselijk saaie eerste helft waarin absoluut niets gebeurde, barstte de wedstrijd in de eerste 10 minuten van de tweede meteen los. De thuisploeg kreeg een penalty, maar Nick van der Velden schoot op ADO-keeper Martin Hansen. ADO leek dus met de schrik vrij te komen, maar een paar minuten later gaf scheidsrechter Manschot FC Groningen opnieuw een strafschop. Onterecht, want Timothy de Rijk maakte geen hands. Hij raakte de bal alleen met de borst. Groningen-aanvaller Chery had daar natuurlijk geen boodschap aan en pakte het cadeautje uit. Dit keer was het wel raak: 1-0. Daarna ging ADO wat meer aanvallend spelen, maar het kwam niet aan scoren toe. Tot diep in blessuretijd: in de 92ste minuut scoorde invaller Houtkoop uit een corner. ADO is nu al 5 wedstrijden ongeslagen, maar wacht dus nog altijd op de eerste uit-overwinning.

Over het hele weekend gerekend, is echter de uitslag die er het meeste uit springt de tweede overwinning van FC Dordrecht. Het is pas de tweede keer dat Dordt wint dit seizoen, maar door de 2-1 overwinning op Go Ahead Eagles is de achterstand van de nummer laatst op NAC, dat ook een puntje pakte tegen FC Twente, teruggelopen tot 4 punten. Het lijkt zowaar nog spannend te worden onderin de Eredivisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *