Eten & Drinken
July 2, 2013 posted by Dat Dus

Een biertje alstublieft

Een biertje alstublieft

Tja, als je niet eens een biertje kunt bestellen in de taal die wordt gesproken op je vakantiebestemming…

Volgens de makers van de Pivo iPhone app is ‘bier’ een van de belangrijkste woorden voor op vakantie. De applicatie, die 89 cent kost, vertaalt de zin “Een biertje alstublieft” in 59 verschillende talen. Er is ook een filmpje bij om de juiste uitspraak onder de knie te krijgen.

De Pivo app vertaalt deze cruciale vraag in populaire Europese talen als Frans, Spaans en Italiaans, maar ook in dialecten als Schots, Welsh en Gaëlisch. Wie richting de Filipijnen trekt, kan rekenen op het Tagalogs, terwijl het Twi-dialect uit Ghana eveneens beschikbaar is, net als het Zuid-Afrikaanse Zulu en het Jiddisch.

media_xl_5929706Pivo
De makers achter deze app zijn de Britten Justin Amey en Ollie Hepworth. Ze kwamen op het idee nadat ze zich in een dorstige situatie bevonden in een café in Praag. Daar onstond ook de naam ‘Pivo’, Praags voor een pintje. “Je kunt natuurlijk  wijzen naar de tapkraan of een bierglas, maar het is fijner om het gewoon te kunnen vragen in de vreemde taal van het land dat je bezoekt”, zeggen de twee.

 

Proost!

 

Foto met dank aan bierwinst.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *