Games
March 13, 2015 posted by Jape

Deze leuke online games maken het wachten draaglijk

Deze leuke online games maken het wachten draaglijk

We zitten al een jaar te wachten op de pc-versie van GTA 5. En als je hem dan hebt, kun je de online heists niet spelen omdat de servers eruit liggen. Een aantal alternatieve online games, voor tijdens het wachten.

Hoe vaak is het nu al uitgesteld? Rockstar zegt dat ze GTA 5 op 24 maart dan eindelijk echt voor de PC zullen uitbrengen. De gelukkigen met een console die GTA 5 al wel spelen, konden de afgelopen week hun hart ophalen: eindelijk waren er de Heists, co-op missies voor GTA Online, die per stuk zo’n 3 a 4 uur duren. We moesten er lang genoeg op wachten, maar wie ze wilde spelen, kwam de eerste dagen bedrogen uit: de servers lagen plat. Voor wie niets te doen heeft, noemen we een paar alternatieve online games.

Eerder zeiden we al dat klassiekers als Commander Keen en Snake nu heel makkelijk te spelen zijn. En waar dat vandaan komt is veel meer! Kon je vroeger geen genoeg krijgen van Command & Conquer? De legendarische strategiereeks over de strijd tussen het wereldleger GDI en de sinistere Broederschap van NOD in een wereld die ten onder gaat aan het mysterieuze mineraal tiberium, is nu als het MMO-spel Tiberium Alliances online te spelen: http://www.ea.com/nl/c-c-tiberium-alliances. De maker, EA games, heeft nog meer gratis online games, waaronder een aantal van je favoriete games als flash game.

Ook de ultieme adventure game, Prince of Persia – helemaal uit 1990 – is nu integraal online te spelen. Wie doorloopt alle 1 levels van het paleis binnen een uur en redt de prinses? Het is nog steeds net zo moeilijk als vroeger. Tenzij je de cheat codes nog weet natuurlijk. Die werken ook in de online versie. Op dezelfde site kun je nog heel veel andere spelletjes uit het glorieuze DOS-tijdperk helemaal gratis online spelen.

Voor wie niet steeds in het verleden wil leven, of wie gewoon wat jonger is en niet helemaal snapt waarom dit zo leuk is, zijn er natuurlijk sites als Funnygames, spele.nl, spelletjes.nl en onlinegames.nl, waarmee je je met duizenden online games moeiteloos uren kunt vermaken. Niet dat we je aan een game verslaving willen helpen of deze nog erger willen maken, natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *