(w)eten
March 14, 2015 posted by Jape

De mooiste dag van het jaar: Steak & BJ day

De mooiste dag van het jaar: Steak & BJ day

Vandaag is voor wiskundigen een mooie dag, die maar eens in de honderd jaar voor komt. Maar eigenlijk is het voor alle mannen feest: het is namelijk steak & BJ day!

Vandaag is een bijzondere dag. Het is namelijk nationale pi-dag. Wat? Internatiole pi-dag of international pi-day is een dag ter ere van het oneindige getal pi, dat begint met 3,14159265358. Dat wordt op 14 maart gevierd, omdat dat in het Engels wordt geschreven als 3.14. Het meest ideale pi-moment was op 14 maart 1592 om 6:53 en 58 seconden, (3-14-1592 6:53:58). Het klinkt vreemd, maar in de VS wordt de dag, vooral onder wiskundigen, uitbundig gevierd. De populaire blog ‘I fucking love science’ besteedt er bijvoorbeeld veel aandacht aan. Mensen bakken taarten (‘pie’, klinkt als ‘pi’) om op school uit te delen en maken andere soorten voedsel in de vorm van het symbool pi. Vandaag is het een extra speciale pi-dag omdat je om 9:26 en 53 seconden tijd en datum weer als pi kunt schrijven: 3.14.15 9:26:53 en dat komt maar eens in de 100 jaar voor.

Maar er is nog veel meer aan de hand. Niet alleen voor wiskundenerds, maar voor alle mannen is vandaag namelijk de mooiste dag van het jaar: International Steak & BJ day. De dag is in Amerika bedacht als tegenhanger van Valentijnsdag. Dan moeten mannen immers hun best doen om hun partner blij te maken. Een maand later werd daarom uitgeroepen tot de dag waarop vrouwen hun lover dienen te verwennen met steaks en orale seks. Dus mannen: geniet ervan! We hopen voor je dat het vaker gebeurt, maar er is maar één dag waarop het moet. En dames: doe je plicht. Dat deden wij een maand geleden ook voor jullie. En neem het vooral niet te serieus, zeggen de initiatiefnemers op de officiële website. Jammer genoeg is dat precies wat een aantal mensen wel doen, getuige deze tweets. De bedenkers proberen met hun actie geld in te zamelen tegen borstkanker met het verkopen van prullaria. Mooi initiatief!

Overigens is het vandaag ook internationale dag van de rivier en tegen dammen, een dag om te protesteren tegen de bouw van dammen. Maar dat is niet zo belangrijk. Het is trouwens bijna elke dag wel een nationale of internationale dag voor of tegen iets. De hele kalender vind je op deze handige website.

Happy steak & bj day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *