Mobiel
March 5, 2015 posted by Jape

Binnenkort geen playmates meer bij autoshows?

Binnenkort geen playmates meer bij autoshows?

Bij autoshows denken we ook aan playmates. Toch zien we dit jaar bij de Autosalon in Genève veel minder motorkapmodellen dan in voorgaande edities. Er gaan steeds meer stemmen op om auto’s niet meer te showen met behulp van mooie vrouwen.

Het gaat weer wat beter met de auto-industrie en dus ook met de autoshows. Dit jaar is er in april weer een autoRAI. De vorige editie ging wegens gebrek aan belangstelling niet door. En deze week zijn de ogen van de autominnende wereld gericht op de Autosalon in Genève. Naar schatting komen er zo’n 700.000 tot 800.000 bezoekers naar het Zwitserse evenement. Goed nieuws voor autoliefhebbers dus.

Wat opvalt aan deze editie is dat er veel minder playmates rondlopen dan vroeger. Veel fabrikanten hebben de schaars geklede vrouwen, bedoeld om aandacht te trekken, thuis gelaten. Het lijkt een trend dat ‘motorkapmodellen’ steeds minder in trek zijn als manier om auto’s te verkopen. Volgens de NOS zijn steeds meer autofabrikanten bang dat het gebruik van playmates bij autoshows slecht is voor hun imago.

De Shanghai International Automobile Industry Exhibition die volgende maand in april moet plaatsvinden, heeft schaarsgeklede playmates zelfs helemaal verboden op de beurs. “Bedrijven moeten zich richten op kwaliteit van de producten en technologie. Activiteiten met weinig smaak en in strijd met de sociale moraal zijn verboden”, aldus de organisatie. Dat betekent dat er geen enkel motorkapmodel puur en alleen ter decoratie te zien zal zijn op de beurs, de grootste en oudste autoshow van China, die al sinds 1985 gehouden wordt. Het hoofd van Zhejiang Geely Holding Group, één van de grootste autofrabrikanten van China, riep andere autoshows op het voorbeeld van Shanghai te volgen. Organisatoren van andere evenementen in China willen het gebruik van vrouwelijk schoon om de aandacht op producten te vestigen, ook aan banden gaan leggen. Goed (of slecht) voorbeeld doet goed (of slecht) volgen. Zeker als een toonaangevend land als China ermee begint. Voor je het weet besluiten de chinezen niet meer deel te nemen aan Europese of Amerikaanse autoshows als ook hier het gebruik van playmates niet aan banden wordt gelegd. Het zou dus maar zo kunnen zijn dat dit binnenkort tot het verleden behoort. En dat zou toch zonde zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *